Alla inlägg under juli 2008

Av Gittan - 7 juli 2008 19:16

Färdig ja. Både jag och städningen, phu.

Trodde det skulle vara skönt att städa idag när det var lite svalare och regn men ack så jag bedrog mig. Det har varit super fuktigt och jag har svettats som en tok =9

Men men fint blev det iallafall.


Redovisning på vad jag gjort:

1. Bäddat rent och vädrat sängkläder.

2. Tvättat och hängt/torktumlat 5 st maskiner.

3. Dammsugit både lister och golv, uppe och nere.

4. Torkat golven bara uppe glömde nere, hoppsan.

5. Rensat ur T:s garderob så det är rätt storlekar som ligger där.

6. Lagt kläder till både Lilly och Filipa i påsar så nu är det bara att åka iväg och hälsa på, bra med en orsak så kommer vi iväg, hihi

7. Handlat lite mat också.

8. Strykt lite tvätt men inte allt, tvi så tråkigt

9. Jajustja, badrummet är också rent, det är en skön känsla


Som tur är sov lilleman 2,5 timme och Å var på bio med en kompis så ingen av barnen var ivägen. Ja lilleman när han vaknade men han är ju inte till så stort besvär. Ge man honom en leksak så är han nöjd ett tag. Inte för att Å är till besvär men hon blir ju lätt rastlös av att bara vara och hur skojigt är det för en 9 åring när mamma bara städar, tvi..............


Ja nu är jag iallafall ny duschad, var ganska svettig efter denna dag.

Nu skall lilleman i säng och när Å sedan också gått isäng skall jag och min kära man titta på I`m legend med Will Smith.

HAAA REE!!!!!

Av Gittan - 7 juli 2008 08:50

Jaha, idag & imorron utlovas det regn =(

Nåja naturen behöver det väll.

Idag blir en tråkig, men även här, välbehövlig städdag.

Har just slängt ut sängkläderna och satt första tvättmaskinen.

Nu blir det lite frukost..............................

Av Gittan - 6 juli 2008 21:56

Under sommar perioden kör F&S gympa i Edsbergsparken två dagar i veckan.

Idag kom jag och barnen iväg.

Det blev dubbelträning. Gick dit i snabb takt med T i vagnen, Å cyklade. Hoppade sedan runt för kung och fosterland, ibland med T i famnen och ibland utan. När passet var slut sa Å: -Jag är hungrig.

Tur jag hade med en banan, vi delade på den och åter kom krafterna.

Gick sedan hem. Å:s kedja på cykeln hoppade av när vi nästan var hemma och jag fick inte tillbaka den. Den hade fastnat och jag blev SÅ skitig. Får ta på handskar i morgon och rycka lös den.


Väl hemma åt vi LASANGE, ååååååååå så gott för fy så hungriga vi var.

Där efter en skönt dusch med Å. P nattade T som också var helt slut, jobbigt att titta på när tanterna hoppar omkring =)

Sen det bästa av allt en STOR kopp varmchoklad innan säng gång, härligt.


Tänk att Å har blivit så stor att hon kan hänga med på lättare tränings pass. Hon skall ju springa Lilla Lidingöloppet iår igen, det blir tredje året. I år tänkte hon träna lite innan loppet, det har ju inte gjorts de tidigare åren.

Ja kämpa på tösen.


Kram


Av Gittan - 6 juli 2008 08:49

I fredags, den 4 juli, packade i in oss i bilen och åkte till Kolmården i Norrköping.

Själv har jag inte varit där på några år men Å och P var där förra året. De har byggt om och till en heldel saker.

Funpark med hoppmattor, gruvgång, skelletthus, en HÖG tubkana, hängbro, ja ett litet äventyrsland. En stor tigerpark, där Å och P gick visning på fre kvällen, lilleman sov och jag satt på balkonen och mös. Vi åkte linbanan HÖGT över Kålmorden och såg djuren uppifrån, killades lite i magen. Vi var där två dagar men ändå kändes det som om man inte hann med allt, det är ett himla gående. Det kändes i benen att man gått och gått och gått =)

Vi var också och tittade på hajar, pirayor, ormar och andra småkryp i Tropicariumet utanför Kålmorden, spännande. Där kunde man få klappa vissa fiskar i en stor tank. Å lyckades klappen en fisk. T nöjde sig med att bara titta, fniss.....................


VILKET KANON HOTELL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rummet var jätte fint och vi hade utsikt över Bråviken men en stor balkong. Bra väder gjorde ju inte saken sämre. Satt på balkonen och filade naglarna, gav även lilleman morgon vällingen där ute i morgonsolen. P och Å var och tog ett kvälls dopp i hotell poolen på fredags kvällen. De håller på att bytta ut en stor spa avdelning, blir nog kanoners när det är klart.


Visst var det mycket folk på plats men det gick bra eftersom det är så stort område att vara på. P träffade en som han kände annars var det bara okända människor så långt ögat nådde.


Lördag eftermiddag och nu kände vi att vi ville hem. Å hade till och med hemlängtan, borta bra men hemma bäst.


KRAM

Av Gittan - 3 juli 2008 21:45

Väcks av lilleman kl.07.00, gör välling till honom som han äter vid tv, kollar tv4 nyhetsmorron.

Väcker Å kl.08.00, fukost och sedan iväg till hennes kompis T.

Det är fint väder idag så de skall en sväng till Rösjön och bada.

Själv packar jag T i vagnen och vi går till jobbet, ca 3km. Fixar med papper inför sommar semestern.


Hjälp sen skall jag börja jobba på alvar igen, ojoj hur skall det gå för lilleman på dagis?!

Han är ju bara 1 år. När Å var liten jobbade jag varannan helg som väktare och kunde därför vara hemma 1 år och 10 mån, skönt både för henne och mig. Nåja, T blir ju 14 månader innan det är dags och det finns ju faktiskt mindre barn än han där.


Går hem och träffar barnen med T:s pappa på stranden, de har SÅ skönt.

Mannen kom hem och grillar fläskkotletter, gott, potatissallad till, riktig sommarmat.


Runt 7-tiden stack jag ut på 1mils runda i skogen. Det kändes tungt och efter ett tag kom jag på att jag faktiskt redan gått 6 km idag, till-från jobbet, så benen fick jobba lite extra.

Lite styrketräning på balkongen i kvällsolen, kanoners nu är jag nöjd med dagen.

En dusch, puss och kram till barnen, en kopp te, lite blogg och nu lite tv.

KANONERS..................................


KRAMAR OCH SOV GOTT

Av Gittan - 2 juli 2008 19:18

Har idag kommit hem från Sundsvall och vår (vår = hela klanen Engqvist, mest mors och fars) stuga ute på Björkön.

Där ute är det helt otroligt vackert och stillsamt. Stugan ligger med en tomt precis intill en vik från havet. Det är en ganska stor vik med en sandstrand på andra sidan, dit var vi inte denna gång, lite för kallt i vattnet ännu.


Jag och barnen åkte upp i lördags och har sedan dess gjort INGENTING =)

Helt underbart. Har haft sällskap av mina föräldrar som assat mig med barnen.

På söndags eftermiddagen anslöt sig mina systrar med familjer och barn,  HÄRLIGT att träffa alla igen. Det blir inte så ofta men o så HÄRLIGT när jag väl gör det.


Efter middagen drog kusinerna, min dotter Å 9 år, kusin M 25 år, kusin S 20 år och kusin G 16 år ut och fiskade. De kom in med två fina abborrar. Det var en HÄRLIG syn när det fyra drog iväg. Så stor ålders skillnad men ändå så går de bra ihop. Tror både stora och små tyckte det var skoj.


På måndagen var vi till Löran och de stora klipporna som mynnar ut i havet. Det var en skön dag för en lite utflykt, åt en glass och gick lite och tittade. När vi sedan kom hem tog jag jogging skorna på och tog en sväng på 30 min, skönt.

Min mobil ringde och det var chefen som hade lite panik. Hans enda sköterska var sjuk och han behövde mig där, NU.....

Tja det blev ju lite svår, 38 mil bort, men jag lovade att komma in på torsdag och kolla igenom papperen, med båda barnen på släp, inför deras semester nästa vecka. Ja vad gör man inte för sin chef ; )


På tisdagen bar det in till stan. Å, T och jag åkte till kusin L som inte var med i söndags. Vi tog en sväng till Birsta och kolla lite, köpte lösgodis, STOR SHOPPING!!!!!!!! Lämnade sedan Å hemma hos L. Jag och T åkte hem till mor och far i Granlo. Där är också vakert. Huset har en stor tomt med en jätte fin gräsmatta som min far vårdar ömt =) Han handplockar maskrosor och svamp, klipper och knattar den fin, mycket jobb men oj så fint det blir.


Onsdag, dags att åka hem.

Frukost, packa in i bilen och sedan iväg. T somnade fort men sov inte så länge. Vi stannade på Tönnebro och käkade lunch, gott. Där bland alla människor ser jag ett bekant ansikte. Räknar ut att det är MINST 15 år sedan jag såg henne. Det är min stora kusins, från Bredbyn, fd fru Monika. Hon kände inte igen mig så jag fick berätta vem jag var och då hängde hon med. Hon var på väg till Sholm, med buss, för en båtresa över till Finland, skoj.


Väl hemma så ser jag på hela T att han myser, äntligen hemma. Han kryper omkring med alla sina leksaker och bara myser. Tre gånger tömmer han sin leklåda. Det roliga är att han har börjat veta vad han vill ha. Sträcker sig mot en speciell leksak och ger sig inte förräns han fått tag på den.


Ja det är härligt att vara hemma igen.

BORTA BRA MEN HEMMA BÄST  !!!!!!!!!!!!!!

(det kommer lite bilder sen)

Av Gittan - 2 juli 2008 17:36

Ett snabbt inlägg, det kommer mera lite senare.

http://youtube.com/watch?v=hkDeWLM1QTI


Kolla in denna länk, killen i röd mössa som sjunger är MIN syster son.

STOLT MOSTER  =)

Ovido - Quiz & Flashcards